• Binnen 24 uur verstuurd!
  • Gratis verzending!
  • 1 jaar garantie
  • Inclusief bevestigings­materiaal

Identiteitsplaatje / ID Tag

Een ID Tag wordt van oorsprong gebruikt in het leger als leger naamplaat voor de persoonlijke gegevens van de soldaat. Een leger naamplaat of US Army Dog Tag wordt gebruikt door het Amerikaanse leger en bestaat uit 2 identiteitsplaatjes. Op beide id plaatjes staan dezelfde gegevens. Als een soldaat sneuvelt dan blijft een identiteitsplaatje bij de soldaat en het andere identiteitsplaatje wordt meegenomen voor registratie.

Leger Naamplaat

Een leger naamplaat oftewel id tag kunt u ook met een silencer (rubberen ring) bestellen. Deze zorgt ervoor dat als de plaatjes tegen elkaar komen ze geen geluid maken. Nu worden de silencers meer gebruikt voor de sier bij een plaatje voor kinderen.

Een US Army dog tag bestaat dus uit 2 plaatjes, een met lange ketting voor een id tag en daaraan een id tag met een korte ketting. Tegenwoordig worden ze veel als identiteitsplaatje gebruikt voor persoonlijke gegevens (denk aan vakantie, handig voor de kinderen). Meestal worden naam, adres, woonplaats, telefoonnummer etc. vermeld. Maar ook met willekeurige teksten voor ieder naar wens, bijvoorbeeld medische gegevens, medicijngebruik, allergie, bloedgroep etc.

Een id tag wordt ook veel door zangers, artiesten en dj's gedragen en de jeugd wil dat dan uiteraard ook. Teksten zoals bepaalde muziek of termen als "I love you" worden dan ook veel gebruikt.

Identiteitsplaatje

Alle gegevens worden onuitwisbaar in het identiteitsplaatje geponst. Onze identiteitsplaatjes en dogtags worden met kettingen geleverd of indien gewenst zonder kettingen. De kettingen zijn veilig en bij een te hoge belasting zullen (moeten) ze ook breken.

Wij kunnen 15 tekens per regel ponsen (spatie is ook een teken) en 5 regels per plaatje. De tekst is onuitwisbaar en altijd in hoofdletters. Een trema of accent op een letter kan helaas niet.

Speciale tekens die wij kunnen ponsen zijn:
- ? . , ' + : ? ( ) & @ % ! # * _ =

Als u bij de naamplaatmaker een leger naamplaat, id tag, identiteitsplaatje of US Army dog tag besteld krijgt u een kwalitatief goed product dat u met een gerust hart kunt dragen.

U kunt het bestellen via onze webwinkel en de tekst kunt u zelf op het plaatje positioneren. Als u via iDeal betaald wordt uw id tag binnen 24 uur verstuurd maar meestal nog dezelfde dag.

Organiseert u een evenement, schoolkamp, verkennerskamp of iets dergelijks en u heeft grotere aantallen nodigdan kunnen wij de id tag, leger naamplaat of identiteitsplaatje met een flinke korting leveren.